ГоловнаСвіт

Екс-прем'єр Ізраїлю сів у в'язницю

Ольмерт далі наполягає на своїй невинуватості

Екс-прем'єр Ізраїлю сів у в'язницю
Эхуд Ольмерт

Екс-прем'єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт почав відбувати покарання у в'язниці Маасіягу. Загалом за ґратами колишній чиновник проведе 19 місяців.

Про це пише Le Figaro.

До будівлі в'язниці 70-річний Ольмерт прибув у супроводі співробітників загальної служби безпеки (ШАБАК), які охороняли його, як колишнього главу уряду. Однак до пенітенціарної установи Ольмерт увійшов один, тепер за його безпеку відповідає тюремна адміністрація.

Перед тим, як сісти у в'язницю, Ольмерт опублікував відеозвернення. "Я приймаю свою долю сьогодні з важким серцем. Ніхто не може бути над законом. Я заперечую усі звинувачення в корупції, які мені висували. Протягом своєї тривалої політичної кар'єри, я робив помилки. Але жодна з них, на мій погляд, не може бути підсудною. Я плачу високу ціну за них, можливо, занадто високу", - заявив він.

Колишній глава уряду став першим прем'єр-міністром країни, який опинився в ув'язненні.

У березні 2014 року суд Тель-Авіва ухвалив обвинувальний вирок у справі про корупцію під час будівництва комплексу "Холіленд". Слідство встановило, що чиновники мерії Єрусалиму, яку очолював Ольмерт, отримали у вигляді хабарів від компанії-забудовника кілька мільйонів шекелів за просування проекту і внесення до нього численних змін.

Спочатку Ольмерта засудили до шести років позбавлення волі. Також суд зобов'язав колишнього прем'єр-міністра виплатити штраф у розмірі одного мільйона шекелів. Пізніше Верховний суд Ізраїлю частково задовольнив апеляцію захисту і скоротив термін ув'язнення до 18 місяців. Ще один місяць ув'язнення додав судом за статтею за перешкоджання розслідуванню.

Ольмерт очолював уряд Ізраїлю в період з 2006-го по 2009 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram