ГоловнаСвіт

Швейцарські банки перевіряють російських клієнтів, - ЗМІ

Російських клієнтів перевіряють на дотримання офшорних законів

Швейцарські банки перевіряють російських клієнтів, - ЗМІ

Швейцарський фінансовий холдинг UBS перевіряє, чи виконують його російські клієнти закон про контрольовані іноземні компанії (КІК).

Про це пише газета "Ведомости" з посиланням на банкіра, який спеціалізується на private banking.

Менеджери банку телефонують російським клієнтам і просять надати копію повідомлення про КІК. Банк ще не вніс офіційних вимог, але планує це зробити найближчим часом.

"На питання, що буде, якщо я не зможу надати таке повідомлення, менеджер (банку - прим.) відповів, що стандарти в UBS дуже високі, банк виконує закон, тому з незаконослухняними клієнтами вони не можуть працювати", - розповів один з клієнтів UBS.

Співробітник банку також підтвердив, що клієнтам відправляли листи, у яких попереджали про податкові ризики.

Від початку року такі самі повідомлення отримують клієнти Credit Suisse і швейцарського підрозділу Rothschild Group. Податковий консультант аудиторської компанії розповів, що таким чином банк вимагає від клієнтів відзвітувати, що "вони дотримуються вимог закону і не мають претензій від податкових органів".

Кредитні організації вимагають копії повідомлень про КІК або висновок консультанта про те, що таке повідомлення не потрібно, розповів консультант великої компанії.

Закон про контрольовані іноземні компанії стежить за виплатою податків російських юридичних і фізичних осіб. Він дозволяє контролювати сплату з іноземних активів.

Нагадаємо, наприкінці грудня Швейцарія заморозила $80 млн на рахунках у справі ФІФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram