ГоловнаСвіт

Меркель обурилася наступом армії Асада і російськими авіаударами у Сирії

Сирійські військові та їхні союзники просуваються до турецького кордону

Меркель обурилася наступом армії Асада і російськими авіаударами у Сирії
Ангела Меркель
Фото: http://news-front.info

Канцлер Німеччини Ангела Меркель "висловила обурення" наступом сирійської армії за підтримки російських авіаударів.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

"Протягом останніх декількох днів ми не тільки приголомшені, але й шоковані стражданнями десятків тисяч людей, які вони відчувають від бомбардувань, в тому числі від авіаударів Росії", - сказала Меркель після зустрічі з турецьким прем'єр-міністром Ахметом Давутоглу.

У свою чергу глава турецького уряду заявив, що Туреччина і Німеччина будуть разом працювати, щоб "припинити страждання сирійського народу від цих варварських дій".

"Ніхто не може виправдовувати або терпіти російські авіаудари, які прирівнюються до засобів масової до етнічної різанини", - підкреслив Давутоглу.

Раніше повідомлялося, що сирійська армія значно просунулася в бік турецького кордону під час наступу. За даними агентства Рейтер, сирійські військові та їхні союзники зараз знаходяться приблизно за 25 кілометрів від кордону з Туреччиною.

Агентство зазначає, що ключову роль у наземній операції зіграли ополченці з Ірану, а також почастішали авіаудари з боку російської авіації.

Росію раніше неодноразово викривали в неправдивості заяв щодо цілей авіаударів, які завдавалися по противниках Башара Асада у лавах сирійської опозиції і приводили до загибелі мирних сирійців. У міноборони РФ, однак, заявляли, що російська авіація завдає ударів у Сирії тільки по тих об'єктах, де немає мирних жителів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав Путіна окупантом Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram