ГоловнаСвіт

Радбез ООН засудив запуск ракети Північною Кореєю

Екстрене засідання відбулося в неділю.

Радбез ООН засудив запуск ракети Північною Кореєю
Фото: Facebook/Петро Порошенко

Рада Безпеки ООН, одним з членів якої є Україна, в неділю засудила запуск ракети Північною Кореєю. Прийнято рішення запровадити нові санкції щодо КНДР, пише BBC. Заяву підтримали 15 членів Радбезу, в тому числі Китай.

Екстрене засідання, яке почалося об 11:00 за часом Нью-Йорка, було ініційовано Південною Кореєю.

"Північна Корея проігнорувала попередження міжнародної спільноти і скоїла неприйнятну провокацію, запустивши ракету далекого радіусу дії після проведення четвертих ядерних випробувань. З огляду на те, що ядерна загроза з боку Північної Кореї є загрозою міжнародній спільноті і світу, Рада Безпеки повинна оперативно вжити жорстких санкцій", - цитує президента Південної Кореї Пак Кін Хе "Бі-Бі-Сі".

Із засудженням на адресу Пхеньяна виступили кілька держав і міжнародних організацій. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав КНДР "припинити провокаційні дії" і дотримуватися зобов'язань перед міжнародною спільнотою.

Нагадаємо, Північна Корея в ніч проти неділі запустила балістичну ракету далекого радіусу дії. Після старту ракета полетіла на південь і, за наявними даними, пройшла над японськими островами Окінава.

Корейці заявили, що запускали ракету-носій зі штучним супутником Землі "Кванменсон-4".

Після цього США і Південна Корея оголосили про рішення почати переговори про розміщення системи ПРО на Корейському півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram