ГоловнаСвіт

Клінтон не змогла пояснити гонорар у розмірі $675 тисяч

Основний кандидат у президенти США від демократів категорично відкинула підозру в підкупі.

Клінтон не змогла пояснити гонорар у розмірі $675 тисяч
Клинтон
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон не змогла пояснити виборцям, чому вона прийняла від банкірів з Уолл-стріт $675 тис.

Про це пише The Independent.

Під час дебатів вона не змогла відповісти на запитання, чому за декілька виступів перед співробітниками Goldman Sachs у 2014 році вона отримала кругленьку суму.

"Ну, я не знаю, мені стільки запропонували, - пояснила Клінтон. - Будь-який держсекретар, наскільки я знаю, робив те ж саме".

При цьому вона категорично відкинула підозру в підкупі: "Кожен, хто знає мене, хто думає, що мене підкупили, - скажіть, з якого саме питання? Назвіть хоч одне. Так я тут щодня виступаю і відкрито говорю, що хочу покінчити з ними. Кожен із них, хто заслуговує в'язниці, повинен сидіти".

Видання зазначає, що підозри в підкупі можуть цілком виявитися необґрунтованими. Сама Гілларі та її чоловік Білл регулярно виступають на публічних заходах за винагороду. Так, у 2013 році Гілларі Клінтон заплатили за публічний виступ близько $200 тис.

Наразі Гілларі Клінтон, згідно з опитуваннями громадської думки, лідирує серед демократів у боротьбі за висунення як кандидата на пост президента США.

Її основним суперником серед республіканців вважають мультимільярдера Дональда Трампа.

Вибори президента США пройдуть 8 листопада 2016 року.

Нагадаємо, раніше Клінтон стала провідним кандидатом у президенти від демократів під час первинних партійних голосувань (кокусів) в американському штаті Айова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram