ГоловнаСвіт

У відповідь на розширення США "списку Магнітського" Росія заборонила в'їзд п'яти американцям

У список включені особи, "причетні до легалізації та застосування тортур"

У відповідь на розширення США "списку Магнітського" Росія заборонила в'їзд п'яти американцям
МИД РФ
Фото: rs.gov.ru

Російська Федерація заборонила в'їзд п'яти американським правоохоронцям у відповідь на розширення "списку Магнітського".

Про це йдеться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії у зв'язку з новими антиросійськими санкціями США.

"Лицемірство, з яким у Вашингтоні беруться оцінювати ситуацію з правами людини в Росії, давно вже не дивує. Йдеться про політику, що дозволяє більш як 13 років без суду утримувати у в'язниці на військовій базі в Гуантанамо російського громадянина Р.К.Мінгазова.Ми маємо справу з політикою, що заохочує американські спецслужби займатися в буквальному сенсі викраденнями за кордоном наших співвітчизників", - йдеться в коментарі прес-служби МЗС РФ.

У МЗС РФ також "нагадують", що "саме США на початку 21 століття офіційно узаконили і активно застосовували середньовічні тортури. У нас про це не забули".

На сайті МЗС РФ опублікований список з п'яти "діячів американської" правоохоронної" системи, яким у порядку відповіді на антиросійську лінію Вашингтона закритий в'їзд до Росії".

Особами, причетними до легалізації та застосування тортур, безстрокових утримань ув'язнених, через що їм заборонений в'їзд до Росії, названо екс-міністра юстиції США Альберто Гонсалеса, колишнього замміністра оборони США з політичних питань Дугласа Фейта, колишнього головного юрисконсульта ЦРУ Джона Ріццо, екс -заступника міністра юстиції США Джея Байбі і колишнього головного юрисконсульта американської Міноборони Вільяма Хейнса.

Нагадаємо, 1 лютого Міністерство фінансів США розширило санкційний "список Магнітського", включивши в нього п'ятьох громадян Російської Федерації. У список включені Олексій Анічин, Євген Антонов, Борис Кібіс, Павло Лапшов, Олег Уржумцев - співробітники МВС, причетні до слідства у справі Сергія Магнітського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram