ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

В Афганістані розбомбили радіостанцію ІДІЛ "Голос халіфату"

За даними ЗМІ, ліквідовано 21 джихадиста.

В Афганістані розбомбили радіостанцію ІДІЛ "Голос халіфату"
Авиаудар (Архив)
Фото: www.1news.az

У результаті бомбардувань американських ВПС в Афганістані була знищена створена "Ісламською державою" радіостанція "Голос халіфату".

Про це повідомляє американський телеканал ABC News.

"У понеділок, 1 лютого, військові США завдали двох авіаударів по позиціях терористів у провінції Нангархар", - заявив офіційний представник місії НАТО в Афганістані полковник Майк Лоухорн (Mike Lawhorn).

За інформацією телеканалу, загинув 21 бойовик ІД, п'ять із них працювали на радіостанції.

Радіо дуже популярне в Афганістані, де в більшості населення немає телевізорів і в 90% громадян країни немає доступу до інтернету. Усього в Афганістані діє близько 175 радіостанцій.

Бойовики ІД запустили "Голос халіфату" (Voice of the Caliphate) в провінції Нангархар на сході Афганістану наприкінці грудня 2015 року. Радіостанцію використовували для вербування нових екстремістів. Виступаючи в ефірі з антиурядовими заявами, радикальні ісламісти закликали молодь вступати до їхніх лав.

На початку грудня стало відомо, що близько 1,6 тис. бойовиків, які присягнули на вірність ІД, захопили частину чотирьох східних провінцій Афганістану. Зазначають, що мета терористів - створення нової провінції "халіфату" на кордоні з Пакистаном. Успішне просування "Ісламської держави" в Афганістані пов'язують з виведенням британських і американських військ із країни, а також розколом всередині руху "Талібан", спричиненим смертю їхнього лідера мулли Омара.

Нагадаємо, в січні із секретної доповіді НАТО стало відомо опро складну ситуацію в Афганістані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram