ГоловнаСвіт

РФ намагається створити мотивацію країнам Заходу для зняття санкцій, - віце-президент Інституту Горшеніна

Приватизація держпакетів акцій великих російських підприємств переслідує декілька цілей

РФ намагається створити мотивацію країнам Заходу для зняття санкцій, - віце-президент Інституту Горшеніна

Віце-президент Інституту Горшеніна Віктор Соколов вважає, що оголошена в Росії приватизація держпакетів акцій - це спроба створити додаткову мотивацію країнам Заходу для зняття санкцій.

Про це він заявив у коментарі LB.ua.

За його словами, приватизація держпакетів акцій великих російських підприємств переслідує декілька цілей.

"Перша мета - очевидна. Це спроба залатати дірки в державному бюджеті, які виникли в результаті непродуманої економічної політики, зниження цін на нафту і дії санкцій. Друга мета - завуальована. Російська влада заявила про намір зібрати від приватизації більш як 1 трлн. рублів або близько 12-13 млрд. доларів. Вільні фінансові ресурси для участі в настільки великій приватизації є тільки у зарубіжних бізнесменів. А участь західного капіталу в приватизації неможлива без політичного врегулювання, зокрема без зняття санкцій з Росії", - зазначив Соколов.

"Зауважимо, що Путін особливо наголосив, що господарі приватизованих активів повинні бути в юрисдикції РФ", - додав експерт.

За його словами, згадка Китаю та Індії в ролі потенційних покупців активів також повинна підстьобнути бажання західних інвесторів взяти участь у приватизації знецінених активів і змусити великі західні компанії посилити лобістський тиск на свої уряди.

"Ми можемо припускати це, спостерігаючи як посилюється тиск на Україну, з метою примусити її до одностороннього виконання Мінських угод", - додав Соколов.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель анонсувала продовження санкцій проти Росії, оскільки Мінські угоди не були повністю імплементовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram