ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Розслідування Навального про генпрокурора РФ перевірятимуть його підлеглі

Слідком РФ вирішив не займатися справою Чайки

Розслідування Навального про генпрокурора РФ перевірятимуть його підлеглі
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Слідчий комітет Росії (СКР) відправив у Генпрокуратуру РФ запит депутата Дмитра Гудкова, в якому він просив перевірити інформацію з розслідування Фонду боротьби з корупцією про бізнес сім'ї генпрокурора РФ Юрія Чайки.

Про це повідомляє РБК.

Раніше Дмитро Гудков попросив Слідком перевірити інформацію з розслідування ФБК. У СКР відповіли, що питання Гудкова не належать до їхньої роботи, а заяву депутата не належать до компетенції СКР доводів. Згідно з документом, за підписом заступника голови СКР Іллі Лазутова, всі питання Гудкова направлено до Генпрокуратури РФ.

Гудков просив СК перевірити, чи була Ольга Лопатіна дружиною заступника генпрокурора на момент реєстрації "Сахара Кубани" і під час скоєння масового вбивства у станиці Кущевській. Також його цікавило, чи був заступник генпрокурора причетний до розслідування вбивства у Кущевській.

Олексій Навальний на своєму сайті написав, що рішення СКР його не здивувало. "Навіть знаю, яка там буде схема перевірки: спочатку Гена Лопатін перевірить Юру Чайку, потім Юра Чайка перевірить Гену Лопатіна. Порушень не знайдуть, сядуть у Прайвет-джет і полетять у Грецію в готель Pomegranate відзначати закінчення перевірки", - заявив він.

Фонд боротьби з корупцією 1 грудня опублікував розслідування про бізнес сім'ї генпрокурора РФ Юрія Чайки. За даними ФБК, в одного з синів генпрокурора Артема Чайки є готель у Греції і банківські рахунки у Швейцарії, куди переказують гроші, отримані у результаті незаконних махінацій. Серед схем, які описав ФБК, є захоплення контролю над Верхньоленським пароплавством і продаж його судів фірмам-фальшивкам. Також у розслідуванні є натяк на можливу причетність Артема Чайки до загибелі колишнього директора цього підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram