ГоловнаСвіт

"Дівчинку Лізу" помістили у психіатричну клініку

Тривають пошуки чоловіків, які вступали в сексуальний контакт зі школяркою за взаємною згодою

"Дівчинку Лізу" помістили у психіатричну клініку
Германия, Россия

13-річна російськомовна мешканка Берліна Ліза, зникнення якої в середині січня викликало чутки про її згвалтування мігрантами, зараз проходить лікування у психіатричній клініці.

Про це в інтерв'ю Der Spiegel розповіла мати дівчинки 39-річна Світлана.

"Моїй доньці дуже погано", - цитує видання слова жінки.

29 січня в поліції Берліна повідомили, що продовжать пошуки двох чоловіків 20 і 22 років, підозрюваних у розпусних діях щодо школярки. За словами представника берлінської прокуратури Мартіна Штельтнера, спочатку надана Лізою інформація про те, що її зґвалтували кілька чоловіків, виявилася неправдивою. Насправді вона провела ніч у гостях у свого 19-річного знайомого, що вдалося встановити завдяки даним з її мобільного телефону. Звинувачень проти нього прокуратура висувати не буде, оскільки медична експертиза встановила, що сексуального контакту між Лізою і її знайомим не було.

Проте під час допиту в поліцейському відділку дівчинка розповіла про низку інших епізодів, у тому числі про розпусні дії, вчинені щодо неї двома молодими людьми. Мабуть, зазначив Штельтнер, ця інформація відповідає дійсності.

Раніше офіційний представник прокуратури заявляв, що відомство "має відомості про двох підозрюваних". Передбачається, що вони вступили в сексуальний контакт зі школяркою за взаємною згодою, але не в той день, коли вона пропала. "Це в жодному разі незаконно, тому що мова йде про 13-річну дитину. Це розцінюється як розпусні дії", - пояснював Штельтнер.

У вівторок, 26 січня, російський міністр закордонних справ Сергій Лавров пов'язав інцидент з Лізою з міграційною кризою. "Сподіваємося, що не буде випадків, як із нашою дівчинкою Лізою в Німеччині. Ми працюємо з адвокатом її родини. Очевидно, що дівчинка абсолютно не добровільно зникала на 30 годин. Розраховуємо, що проблеми з мігрантами політкоректно не залакують", - сказав голова російської дипломатії.

У відповідь голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр звинуватив Лаврова у втручанні у внутрішні справи. Він заявив, що цю справу Лізи не можна використовувати "для політичної пропаганди і втручатися в без того складну внутрішньонімецьку дискусію про мігрантів та розпалювати її".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram