ГоловнаСвіт

У Стокгольмі сотня людей у масках напала на мігрантів

Відповідальність взяло на себе неонацистське угруповання.

У Стокгольмі сотня людей у масках напала на мігрантів
Фото: EPA/UPG

Увечері в п'ятницю Стокгольмом прокотилася хвиля нападів на мігрантів, у якій взяли участь близько сотні людей у масках, пише шведський The Local.

За даними газети Aftonbladet, вони спочатку роздавали листівки зі слоганом "Досить!", де "північноафриканським волоцюгам" погрожують розправою, якої "вони варті".

Вбрані в темний одяг люди зібралися в районі залізничного вокзалу в центрі Стокгольма і площі Сергельсторг, де було побито кількох іноземців. "Вони прийшли з Дроттнінггатану (головна торгова вулиця міста) і рушили площею в бік мігрантів. Я бачив, здається, трьох людей, яких побили. Але я злякався і пішов", - розповів газеті свідок.

Водночас поліція Стокгольма не підтвердила, що учасники акції нападали на мігрантів. Проте щонайменше трьох людей затримали: одного - за опір співробітникові поліції в цивільному, двох інших - за знайдені в них кастети. Уранці в суботу всіх трьох випустили.

Поліція встановила, що вони пов'язані з рухом місцевих ультрас.

Відповідальність за напади на мігрантів узяло на себе неонацистське угруповання "Шведський рух опору", яке заявило, що підчистило привокзальний район від "мігрантів-кримінальників".

Нагадаємо, що Швеція є одним із лідерів серед європейських країн за кількістю мігрантів. 2015 року у Швецію прибула рекордна кількість шукачів статусу біженця - 160 тис. осіб.

На початку цього тижня мігрант-підліток убив у Швеції працівницю центру для біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram