ГоловнаСвіт

Голова МЗС Польщі назвав "Східне партнерство" міфом

Люди в Києві в 2013 році вийшли на Майдан із бажанням бути частиною ЄС, а не залишатися в передпокої

Голова МЗС Польщі назвав "Східне партнерство" міфом
Фото: static.prsa.pl

"Переконання, що хорошу східну політику можна вести через ЄС, є міфом", - заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, відповідаючи на запитання та коментарі депутатів опозиції щодо програми "Східного партнерства".

Про це повідомляє Радіо Польщі.

На думку Ващиковського, "Східне партнерство" не заслуговує на високу оцінку, оскільки програма не надавала можливості включеним у неї країнам: Україні, Білорусі, Молдові, Вірменії, Грузії і Азербайджану, - шансу на вступ до Євросоюзу.

Програма, на думку політика, відводила згаданим державам лише роль буферної зони між Росією та ЄС.

"Ми відкинули цю концепцію як неправильну. [Східне партнерство, - ред.] Створювало для цих країн ілюзію, але не створювало перспективи членства в Євросоюзі. Політика, яку провадив попередній уряд [партії Громадянська платформа, - ред.], завершилася катастрофою, оскільки Євромайдан поставив її під питання".

Голова польської дипломатії наголосив, що люди в Києві в 2013 році вийшли на Майдан з бажанням бути частиною ЄС, а не залишатися в передпокої.

"Тому не можна назвати програму успішною, вони [українці, - ред.] поставили під сумнів саме партнерство і захотіли членства", - сказав Ващиковський.

Нагадаємо, Союз підприємців і роботодавців Польщі виступив із пропозицією надати дозвіл на проживання мільйону українців, які працюють у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram