ГоловнаСвіт

МЗС порадило українцям не їздити в країни Латинської Америки

У регіоні зафіксовано зростання числа випадків зараження вірусом Зіка

МЗС порадило українцям не їздити в країни Латинської Америки

Міністерство закордонних справ порадило українцям, особливо вагітним жінкам, утриматися від поїздок у країни Південної Америки і Карибського басейну через вірус Зіка.

Як наголошено в заяві МЗС, у країнах цього регіону спостерігають збільшення кількості випадків зараження вірусом Зіка, який може призводити до мікроцефалії в новонароджених, а також високий ризик інфікування іншими видами небезпечних захворювань - лихоманкою денге і чикунгунья.

Громадянам України, які вже перебувають у Південній Америці або в країнах Карибського басейну, рекомендовано враховувати, що вірус Зіка передається через укуси комарів Aedes aegypti. У зв'язку із цим МЗС настійно рекомендує активно користуватися репелентами (наносити що три години на шкіру і одяг), носити одяг, максимально покриває тіло, перебувати в приміщеннях, обладнаних протимоскітними сітками і кондиціонерами.

Нагадаємо, що вірус Зіка стане темою обговорення на екстреному засіданні ВООЗ у понеділок, 1 лютого.

Спалах цього маловивченого захворювання зафіксували в травні 2015 року в Бразилії, після чого випадки інфікування виявили вже у 22 інших країнах і територіях. Цього тижня з'явилися повідомлення, що випадки зараження вірусом були зафіксовані в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram