ГоловнаСвіт

Штайнмаєр різко відповів Лаврову у справі "дівчинки Лізи"

Голова МЗС Німеччини звинуватив РФ у втручанні у внутрішні справи ФРН

Штайнмаєр різко відповів Лаврову у справі "дівчинки Лізи"
Фото: zn.ua

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр різко відповів своєму російському колезі Сергію Лаврову з приводу "справи російськомовної дівчинки Лізи" і звинуватив його у втручанні у внутрішні справи ФРН.

Про це інформує Німецька хвиля.

"Немає ніяких виправдань для того, щоб використовувати цю справу для політичної пропаганди і втручатися в і без того складну внутрішньонімецьку дискусію про мігрантів і розпалювати її", - заявив голова німецького МЗС у середу, 27 січня, в Берліні.

За словами міністра, німецька влада робить усе можливе, щоб розібратися в тому, що трапилося.

"Я можу лише порадити російській владі враховувати результати розслідування", - цитує слова голови зовнішньополітичного відомства Німеччини агентство dpa.

Як повідомляють, заяву міністр закордонних справ ФРН зробив у відповідь на висловлювання голови російського МЗС Сергія Лаврова у вівторок, 26 січня, під час його прес-конференції. Російський міністр торкнувся гучної історії з російськомовною 13-річною дівчинкою Лізою, яку, за твердженням її родичів, викрали і зґвалтували мігранти. Лавров, зокрема, дорікнув владі Німеччини в спробах "політкоректно замаскувати дійсність у внутрішньополітичних цілях".

Нагадаємо, на кельнського імама Самі абу-Юсуфа, що дав інтерв'ю російському ТБ щодо подій новорічної ночі, коли в центрі Кельна відбулися масові напади на жінок, заявили в поліцію. Депутат бундестагу назвав висловлювання священика людиноненависницькими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram