ГоловнаСвіт

У Франції почався масовий страйк

Страйкуючі таксисти закидали камінням і яйцями поліцейських і перекрили проїжджу частину палаючими автомобільними шинами.

У Франції почався масовий страйк
Забастовка во Франции
Фото: EPA/UPG

У Франції у вівторок, 26 січня, почався масовий страйк, учасниками якого стали понад 5,6 млн осіб.

Про це інформує Німецька хвиля.

Серед страйкуючих працівники навчальних закладів, лікарень, транспортних служб, а також таксисти і авіадиспетчери. Страйкуючі обурені скороченням заробітних плат, великою кількістю звільнень, а також підвищенням рівня конкуренції в їхній галузі.

Фото: EPA/UPG

Рух у Парижі заблокували таксисти, які протестують проти сервісу Uber, який пропонує дешеві послуги без ліцензії. Учасники акції закидали камінням і яйцями поліцейських і перекрили проїжджу частину палаючими автомобільними шинами.

Фото: EPA/UPG

Один із протестувальників постраждав в аеропорту Орлі, коли автобус-шатл спробував протаранити загородження. Таксисти змусили пасажирів вийти і йти в аеропорт пішки. Понад 20 людей були затримані поліцією, повідомляє агентство AFP. Таксисти заблокували вулиці також у Марселі, Ліллі та Греноблі.

Фото: EPA/UPG

Страйк авіадиспетчерів, які протестують проти запланованого скорочення зарплат, призвів до скасування кожного п'ятого авіарейсу. Страйкують також вчителі, співробітники дошкільних установ і інші держслужбовці, у зв'язку з чим у вівторок у Франції були закриті ясла, дитячі садки та школи.

Нагадаємо, в липні 2015 року у Франції протестуючі фермери заблокували доступ до туристичних пам'яток, вимагаючи перегляду закупівельних цін на сільгосппродукцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram