ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІД опублікувала відео з паризькими терористами

Джихадисти повідомили про бої з військами Асада у провінції Алеппо

ІД опублікувала відео з паризькими терористами
Боевики "Исламского государства" (Архив)
Фото: EPA/UPG

В Інтернеті з'явилося відео, імовірно, поширене терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІД), на якому з погрозами Заходу виступають дев`ять бойовиків, котрі скоїли теракти в Парижі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Кадри знято ще до листопадових атак і викладено в Мережу тільки зараз. Крім заяви про "поставлену на коліна Франції" і обіцянок вбивати і надалі громадян країн-учасників антитерористичної коаліції, зокрема Великобританії, у відеоролику показано, як виконавці паризьких атак страчують заручників у Сирії.

На інших кадрах показано, як тривають бої у Сирії. Як стверджується, бойові дії ведуться у провінції Алеппо між армією Башара Асада і бойовиками ІД.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що війська Асада зачистили Латакію від повстанців.

Бої тривають на тлі очікуваних у Женеві переговорів щодо сирійського врегулювання, які планували почати вже сьогодні, проте, за попередніми даними, перенесуть на середу.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі та передмісті Сен-Дені сталася серія терактів. Бойовики влаштували стрілянину у кількох кафе і ресторанах, смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, у концертному залі "Батаклан" захопили заручників, а біля футбольного стадіону "Стад де Франс", де проводився товариський матч між збірними Франції та Німеччини, пролунали три вибухи.

Жертвами атак стали 130 осіб. Вісім терористів, які брали участь в атаках, мертві (сім з них були смертниками і підірвали себе, ще одного ліквідувала поліція). За інформацією ЗМІ, можливим організатором атак є 27-річний бельгієць Абдельхамід Абауд. Відповідальність за подію взяла на себе ІД. Тривають пошуки Салаха Абдеслама, ще одного підозрюваного в організації терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram