ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Міжнародна коаліція почне наземну операцію в Сирії та Іраку

Голова Пентагону розповів про неминучу поразку ІД.

Міжнародна коаліція почне наземну операцію в Сирії та Іраку
Эштон Картер
Фото: EPA/UPG

Антитерористична коаліція на чолі зі США розпочне сухопутну операцію проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) на території Сирії й Іраку.

Про це повідомляє міністр оборони США Ештон Картер у своїй статті на Politico.

Як випливає зі статті, військові 101-ї повітряно-десантної дивізії скоро висадяться в Іраку, щоб розпочати операцію проти ІД.

"Вони прибудуть туди з підтримкою американського народу і зброєю для того, щоб виконати план знищення варварської організації, яким я особисто поділився з ними минулого тижня", - повідомив міністр оборони США.

За його словами, раніше цього тижня він їздив до Парижа, де обговорив відповідний план зі своїми колегами з Франції, Голландії, Італії, Австралії, Німеччини та Великобританії. Ці країни беруть найактивнішу участь у боротьбі з ІД, додав він. Міністр також зазначив, що значний внесок у боротьбу з ІД роблять і союзні міжнародному альянсу сили в Сирії та Іраку, яким вдалося домогтися значних успіхів у боротьбі з ісламістами завдяки міжнародній підтримці.

Картер також зазначив. що протягом останніх тижнів ІД втрачає підконтрольні їйії, а також запаси нафти і грошей, тому настав час "завдати ІД остаточної поразки".

Керівник Пентагону також зазначив, що через три тижні в Брюсселі відбудеться зустріч представників 26 країн учасниць-антиіділівської коаліції плюс Іраку, щоб обговорити подальші плани усунення терористичної загрози.

"Наша кампанія заподіяння ІД остаточної поразки, біля її витоків і там, де вона піднімає свою голову, ще далека до завершення; але результат очевидний. Ми будемо продовжувати адаптуватися і домагатися успіху, оскільки територія ІД зменшується, її ресурси виснажуються, і місцеві, спроможні сили отримують потенціал і виграти на полі битви, і закласти основу для міцної безпеки в регіоні, і більш безпечного майбутнього для всього світу", - підсумував Картер.

Нагадаємо, раніше цього тижня повідомляли, що ІД удвічі скоротила зарплату своїм бойовикам у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram