ГоловнаСвіт

Президент Афганістану: "Аль-Каїда відновила свій вплив у країні

"Аль-Каїда" запропонувала іншим ісламістам спільно протистояти загрозам, які створюють Захід і Росія.

Президент Афганістану: "Аль-Каїда відновила свій вплив у країні
Ашраф Гани
Фото: EPA/UPG

Терористична організація "Аль-Каїда" відновила свій вплив в Афганістані.

Про це заявив президент Афганістану Ашраф Гані Ахмадзай в інтерв'ю телеканалу CNN.

"На початку 2015 року були оптимістичні припущення з приводу того, що її міць значно поменшала. Тепер це не так", - заявив афганський лідер. За його словами, терористи прибувають до Афганістану з багатьох держав, у тому числі з Росії, Китаю, Узбекистану, Таджикистану й арабських держав на Близькому Сході.

"Ці люди не сварилися з народом Афганістану, але вони використовують нашу територію", - наголосив Ахмадзай. У цьому сенсі він наголосив на важливості боротьби з міжнародним тероризмом і закликав надати афганським спецпризначенцям додаткову підтримку з повітря.

Тим часом "Аль-Каїда" запропонувала іншим ісламістам припинити внутрішню боротьбу і спільно протистояти загрозі від Заходу та Росії.

Терористична організація "Аль-Каїда" відома з 1988 року. Вона була створена на території Афганістану з низки дрібніших терористичних груп для підтримки руху афганських моджахедів. Коли СРСР пішов з Афганістану, переважно боролася зі США.

Після вибухів посольств США в столицях Кенії і Танзанії 1998 року "Аль-Каїду" вважають міжнародною терористичною організацією №1. Вона організувала і здійснила найбільші в історії Північної Америки теракти 11 вересня 2001 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram