ГоловнаСвіт

Поліція ФРН і Туреччини розгромила банду, що переправляла біженців до Євросоюзу

Понад півтори тисячі мігрантів злочинці переправили через Середземне море на "кораблях-примарах"

Поліція ФРН і Туреччини розгромила банду, що переправляла біженців до Євросоюзу

Правоохоронні органи ФРН і Туреччини в результаті спільної масштабної операції розгромили сирійське злочинне угруповання, що займалося нелегальним переправленням біженців до Європи.

Про це інформує Німецька хвиля.

На рахунку угруповання - переправлення 1766 мігрантів через Середземне море на суднах, які перебувають в аварійному стані, повідомив голова федеральної поліції Дітер Роман (Dieter Romann) на спільній прес-конференції з турецьким колегою Мехметом Лекесісом у Потсдамі в середу, 20 січня.

Як повідомляється, у Німеччині в операції брали участь майже 500 співробітників федеральної поліції і бійці поліцейського спецназу GSG-9. Вони провели обшуки в 17 квартирах на території шести федеральних земель і затримали п'ятьох підозрюваних. Ще 10 людей були взяті під варту в Туреччині. Майже всі затримані - сирійці.

Операції передувало майже річне розслідування з метою виявлення осіб, які організовують переправлення біженців до Європи на так званих "кораблях-примарах". Йдеться про злочинну діяльність, коли контрабандисти садять біженців на судна, що перебувають в аварійному стані, і відправляють їх на автопілоті в напрямку Європи. Дітер Роман зазначив, що злочинці свідомо наражають біженців на смертельний ризик. Кожен біженець повинен платити за смертельно небезпечну подорож від 4,5 до 6 тисяч доларів.

Зі свого боку Мехмет Лексис повідомив, що в контрабанді людей в Європу беруть участь також угруповання "Ісламська держава" (ІД) і заборонене в Туреччині угруповання Курдська робоча партія.

Нагадаємо, 60-річний шеф поліції Кельна Вольфганг Альберс достроково відправлений на пенсію після того, як його підопічні спочатку не зуміли запобігти нападу на жінок у новорічну ніч, а опісля стали замовчувати інформацію про ці інциденти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram