ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суд стягнув з Навального $5 тис. за заподіяння моральної шкоди засновнику російського "Антимайдану"

Юристи фонду Навального мають намір оскаржити рішення суду

Суд стягнув з Навального $5 тис. за заподіяння моральної шкоди засновнику російського "Антимайдану"
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Люблінський районний суд Москви задовольнив позов одного із засновників російського руху "Антимайдан", члена Ради Федерації і представника партії "Єдина Росія" Дмитра Сабліна до опозиціонера Олексія Навального і присудив стягнути з голови "Фонду боротьби з корупцією" (ФБК) 250 тис. рублів за заподіяння моральної шкоди.

Про це повідомив юрист ФБК Іван Жданов у "Фейсбуці"

Також суд постановив стягнути з Навального 158 тис. рублів на покриття судових витрат. Таким чином, загальна сума склала 408 тис. рублів ($5,2 тис.).

Жданов зазначає, що суд відмовився проводити лінгвістичну експертизу запису опозиціонера, який Саблін визнав образливим.

"Суд не почув наші доводи про те, що майно незадеклароване. Звідки у сенатора будинок за десятки млн. доларів? І це при тому, що аналогічні позови до Чайки суди навіть не приймають. При тому, що зазвичай моральну шкоду стягують у розмірі, не більшому, ніж 50 тис. рублів. От спробуйте стягнути моральну шкоду, якщо ви отруїлися в кафе і пролежали тиждень на лікарняному. 10 тис рублів вам задовольнять, 20, 30 тисяч рублів, але не більше, але не 250 тисяч же! Загалом це черговий напад цькування Олексія Навального владою. Ну, хоч не 10 млн", - написав юрист ФБК.

Жданов повідомив, що рішення суду буде оскаржено.

2 листопада 2015 року Дмитро Саблін і його дружина подали позов до Навального з вимогою захистити їхню честь і гідність на 10 млн рублів.

Причиною позову став пост Навального, опублікований у його блозі 12 серпня 2015 року. У пості Навальний назвав "Антимайдан" рухом "на захист майна сенатора Сабліна, отриманого від хабарів і махінацій, завдяки одруженню з племінницею губернатора, який вкрав мільярди з бюджету Московської області".

Нагадаємо, у січні 2015 року Навальний оприлюднив фото маєтку Дмитра Сабліна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram