ГоловнаСвіт

Норвегія почала масово висилати біженців у Росію

Близько 50 осіб утекли, не чекаючи на депортацію

Норвегія почала масово висилати біженців у Росію
Фото: turobzor.com.ua

Норвегія у вівторок, 19 січня, почала велику висилку в РФ біженців із Близького Сходу й інших азійських країн, які перейшли російсько-норвезький кордон за останні місяці.

Про це інформує Німецька хвиля.

Згідно з повідомленням, партія мігрантів була зібрана на колишній військовій базі біля міста Кіркенессой на кордоні з Росією і підготовлена до відправки в автобусах. Саме через прикордонний перехід у Кіркенессої мігранти перетинали кордон із Норвегією.

Оскільки кордон заборонено перетинати пішки (з російського боку) чи в машинах (з норвезької сторони), вони робили це на велосипедах, купуючи засоби пересування біля прикордонних пунктів. За даними норвезької прикордонної служби, так у Норвегію в другій половині 2015 року переправилося більш ніж 5500 шукачів притулку.

Спочатку влада планувала відправити біженців назад також на велосипедах. Однак це спричинило протести правозахисників.

У січні норвезька влада домовилася з представниками Росії про те, що висилка іноземців, які мають російські візи, здійснюватиметься на автобусах.

Щоб уникнути депортації, близько 50 мігрантів за останні кілька днів втекли із центру для прохачів притулку в місті Вадсе на півночі Норвегії.

Нагадаємо, Норвегія планує зробити жорсткішими правила отримання притулку. Біженцям, які прибувають з інших держав Шенгенської зони, будуть відмовляти у в'їзді в країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram