ГоловнаСвіт

У Багдаді викрадено 3 американських військових

США у співпраці з владою Іраку ведуть пошуки викрадених.

У Багдаді викрадено 3 американських військових
Амеркианские солдаты (Архив)
Фото: EPA/UPG

У столиці Іраку Багдаді невідомі викрали трьох американських військовослужбовців.

Про це повідомляє Al-Arabya з посиланням на джерела.

Інцидент стався в неділю, 17 січня, на півдні Багдада.

У Держдепі США заявили, що проінформовані про подію. "Ми в курсі повідомлень про те, що американські громадяни зникли в Іраку", - повідомив представник відомства Джон Кірбі.

За його словами, США у співпраці з владою Іраку вживають заходів для встановлення місцезнаходження викрадених і їхнього звільнення.

Полковник іракської поліції, який говорив на умовах анонімності, заявив, що разом із військовослужбовцями викрадено їхнього перекладача, а також, що ведеться поліцейська операція з пошуку викрадених. "Ми не знаємо, в чому полягає їхня робота", - зазначив полковник, говорячи про викрадених громадян США.

 

11 січня невідомі захопили заручників в одному з багдадських торгових центрів. Перш ніж захопити будівлю ТЦ, терористи підірвали біля його стін машину з вибухівкою, в результаті чого загинули 10 людей.

Пізніше того ж дня у південно-східному передмісті Багдада вибухнув ще один начинений вибухівкою автомобіль. Повідомлялося, що загинули семеро місцевих жителів, 15 отримали поранення.

Нагадаємо, 11 січня невідомі захопили заручників в одному з багдадських торгових центрів. Повідомлялося про сімох загиблих і 22 поранених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram