ГоловнаСвіт

Комік заступив на посаду президента Гватемали

Новий лідер Гватемали пообіцяв нещадно боротися з корупцією і зберігати народне багатство

Комік заступив на посаду президента Гватемали
Джимми Моралес

Комік Джиммі Моралес заступив на посаду президента Гватемали.

Про це повідомляє The Daily Telegraph.

На церемонії інавгурації був присутній віце-президент США Джо Байден. В інавгураційній промові Моралес пообіцяв нещадно боротися з корупцією і зберігати народне багатство.

Новий президент Гватемали дотримується правих поглядів, він відомий своєю різко антикомуністичною і проамериканською позицією. Моралес виступає за повернення у країні смертної кари і заборону абортів.

Кандидата від правого Фронту національної єдності Джиммі Моралеса обрали президентом за підсумками другого туру виборів, що відбувся 25 жовтня. Він набрав 69,62% голосів. Це більш ніж удвічі перевищує результат суперниці коміка - кандидата від соціал-демократів Сандри Торрес. Моралес став першим, незважаючи на те, що ліві мали високі шанси на перемогу на тлі корупційного скандалу з колишнім президентом, правим політиком Отто Пересом Моліною.

Моралес - відомий у країні актор комедійного плану і режисер. Під час виборчої кампанії він далі вів гумористичне шоу на телебаченні. Різкий зліт популярності коміка пов'язують зі втомою гватемальців від політиків традиційного плану та корупції у владі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram