ГоловнаСвіт

Венесуельська опозиція втратила кваліфіковану більшість у парламенті

Верховний суд Венесуели змусив трьох опозиційних депутатів скласти з себе повноваження

Венесуельська опозиція втратила кваліфіковану більшість у парламенті
Венесуэла
Фото: wikipedia.org

Три депутати Національної асамблеї (парламенту) Венесуели мусили скласти свої повноваження, через що опоненти президента Ніколаса Мадуро позбулися кваліфікованої більшості.

Про це повідомляє euronews.

Раніше Верховний суд Венесуели визнав приведення до присяги цих трьох депутатів незаконним, посилаючись на те, що вони стали парламентарями, незважаючи на заяви про масові фальсифікації у їхніх виборчих округах.

Проурядові законодавці вітали постанову Верховного суду, який погрожував не визнавати рішення Нацасамблеї доти, поки троє "порушників" не підуть у відставку.

Нагадаємо, у грудні венесуельска опозиція вперше за 17 років за підсумками парламентських виборів отримала кваліфіковану більшість, тобто понад 100 місць, у парламенті країни.

Маючи більш ніж 100 мандатів, опозиція могла б висловити вотум недовіри Мадуро і членам уряду. Крім того, вона отримала б право призначати керівників у різні державні інститути влади. Для внесення змін до конституції та призначення нових суддів Верховного суду треба мати більш як 111 голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram