ГоловнаСвіт

У Росії знищили 225 кілограмів турецьких мандаринів

Продукти знищили бульдозером

У Ставропольському краї Росії знищили 225 кілограмів турецьких мандаринів. Про це йдеться в повідомленні управління Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду в Ставропольському краю, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, 8 січня в торговельному комплексі ТОВ «Лента» (Желєзноводськ, смт Іноземцево) були виявлені мандарини свіжі, що походили з Туреччини. При цьому на тарі було наклеєно маркування з датою на упаковці 4 січня і датою поставки 5 січня, тоді як з 1 січня цей вид продукції заборонений до ввезення на територію РФ.

Мандарини в кількості 225,2 кілограма були вилучені і знищені "способом механічного руйнування з використанням спеціальної техніки" на полігоні «Арго» (Мінераловодський район Ставропольського краю).

Нагадаємо, Росія ввела санкції проти Туреччини 28 листопада 2015 року, відповідний указ підписав президент Володимир Путін. Відповідно до постанови уряду, з 1 січня 2016 року заборонено ввезення з Туреччини овочів і фруктів, квітів, м'яса птиці і солі. Крім того, заборонені чартерні перевезення в Туреччину і скасований безвізовий режим з нею. Російським компаніям не дозволяється, за виключенням деяких випадків, приймати на роботу громадян Туреччини.

7 серпня 2014 року в Росії діє ембарго на імпорт продуктів з країн, які ввели санкції відносно Росії: США, країн Євросоюзу, Австралії, Норвегії та Канади. З 3 серпня 2015 року ембарго поширюється на країни, які приєдналися до санкцій: Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн і України (на особливих умовах).

З 6 серпня 2015 року в Росії вилучають і знищують європейські продукти, затримані на кордоні. Відповідний указ "Про окремі спеціальні економічні заходи, що приймаються з метою забезпечення безпеки РФ" президент Володимир Путін підписав 29 липня. За реалізацію відповідають Федеральна митна служба, Россільгоспнагляд і Росспоживнагляд.

У Росії з 6 серпня по 7 листопада знищили 787 тонн продуктів з країн, які потрапили під ембарго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram