ГоловнаСвіт

Найбагатші люди світу втратили майже $200 млрд за перший тиждень року

Збитки пов'язані зі спадом на фондових ринках, викликаним різким зниженням на біржах у Китаї і падінням цін на нафту.

Найбагатші люди світу втратили майже $200 млрд за перший тиждень року

Найбагатші люди світу протягом першого тижня 2016 року втратили 194 млрд дол., що стало найгіршим показником за майже 120 років біржових торгів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

400 найбагатших людей планети зазнали збитків через спад на фондових ринках, викликаний різким зниженням на біржах в Китаї і падінням цін на нафту.

Згідно з розрахунками індексу Bloomberg Billionaires, 47 мільярдерів втратили понад 1 млрд дол. протягом перших кількох днів торгів. Сукупні статки 400 найбільших бізнесменів за перший тиждень, за даними індексу, становили 3,7 трлн дол. порівняно з 4 трлн дол. торік.

Як повідомляється, 4 січня торги на китайських біржах припинилися на один день після падіння індексу CSI 300 більш ніж на 7%. До моменту зупинки торгів індекс Shanghai Composite опустився на 6,85%, показник Shenzhen Component - на 8,16%.

Нагадаємо, 7 січня вартість лютневих ф'ючерсів нафти марки Brent на лондонській електронній біржі ICE вперше з квітня 2004 року опустилася нижче ніж $33 за барель. На мінімумі була зафіксована ціна $32,18 за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram