ГоловнаСвіт

Росія направила до берегів Сирії ракетний крейсер "Варяг"

"Варяг" повинен змінити ракетний крейсер "Москва"

Росія направила до берегів Сирії ракетний крейсер "Варяг"
Фото: http://korabley.net

Російський гвардійський ракетний крейсер "Варяг" пройшов Суецький канал і вийшов у Середземне море, щоб взяти участь у військовому конфлікті в Сирії.

Про це повідомив прес-секретар Східного військового округу РФ Роман Мартов, інформує ТАСС.

За його словами, в 20-х числах грудня 2015 року крейсер "Варяг" "зайшов з діловим візитом" у порт Салала Султанату Оман, де поповнив запаси води і продовольства. Тепер "Варяг" прямує до берегів Сирії, де він змінить ракетний крейсер "Москва".

Нагадаємо, громадянська війна в Сирії почалася навесні 2011 року. Кількість загиблих перевищила 230 тис. осіб, число біженців - 11,5 млн. Сирійська опозиція виступає за повалення президента Башара Асада, якого підтримує РФ. Частину території країни захопила терористична організація "Ісламська держава" (ІД). Міжнародна коаліція на чолі з США завдає по позиціях ІД удари з повітря. Росія почала військову операцію в Сирії 30 вересня. Основною метою були також заявлені авіаудари по позиціях ІД, проте Росію не раз викривали в брехні щодо цілей цих авіаударів.

Спочатку в авіагрупу РФ увійшло близько 50 літаків і вертольотів, пізніше вона поповнилася 12 бомбардувальниками і винищувачами. З 17 листопада до операції підключилася далека авіація.

У вересні Росія посилила військово-морське угруповання біля берегів Сирії - двічі кораблі Каспійської флотилії з акваторії Каспійського моря завдали по об'єктах ІД в Сирії масований удар крилатими ракетами комплексу морського базування "Калібр НК". Всього в морське угруповання входять десять кораблів, з них шість - у Середземному морі.

8 грудня РФ вперше вдарила по Сирії з підводного човна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram