ГоловнаСвіт

Стратегія нацбезпеки РФ визначила Україну як осередок нестабільності

Росія вирішила, що в Україні зміцнилася вкрай права ідеологія.

Стратегія нацбезпеки РФ визначила Україну як осередок нестабільності
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін у четвер підписав нову стратегію національної безпеки, в якій Україна визначена як "осередок нестабільності" біля кордонів РФ. Документ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

"Зміцнення вкрай правої націоналістичної ідеології, цілеспрямоване формування в українського населення образу ворога в особі Росії, неприкрита ставка на силове вирішення внутрішньодержавних протиріч, глибока соціально-економічна криза перетворюють Україну на довгостроковий осередок нестабільності в Європі і безпосередньо біля кордонів Росії", - йдеться у ньому.

У минулій редакції стратегії від 2009 року Україна окремо не згадувалася.

Також Росія визнала загрозою для своєї безпеки зниження ролі російської мови та якості її викладання за кордоном, спроби фальсифікації російської та світової історії, поширення низькоякісної продукції масової культури.

Нагадаємо, у вересні РНБО затвердила Військову доктрину, яка зокрема визначає Російську Федерацію військовим супротивником України та умови звільнення тимчасово окупованих територій України. Крім того, навесні президент Петро Порошенко підписав українську стратегію нацбезпеки, де першою загрозою записана Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram