ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Підозрюваного у підпалі міськадміністрації красноярського пенсіонера помістили під варту

Пенсіонеру, який сподівався вирішити своє житлове питання, загрожує довічне ув'язнення

Підозрюваного у підпалі міськадміністрації красноярського пенсіонера помістили під варту
Пожар в Дудинке
Фото: flashsiberia.com

Підозрюваного в умисному підпалі будівлі адміністрації міста Дудінка (Красноярський край Росії), в якому загинули три людини, за рішенням суду помістили під варту на два місяці.

Про це повідомили в Головному слідчому управлінні Слідчого комітету Росії (СКР) у Красноярському краї.

Інцидент стався 29 грудня. За версією слідства, 63-річний місцевий житель прийшов у будівлю мерії, після чого розлив у фойє принесений з собою бензин і підпалив його. Площа спалаху становила близько 150 квадратних метрів. Унаслідок інциденту близько 40 людей евакуювали. Під час пожежі загинули двоє чоловіків і одна жінка, ще вісім людей звернулися по медичну допомогу, трьох із них ушпиталено.

Зі слів співробітників міської адміністрації, раніше підозрюваний неодноразово звертався в міську адміністрацію для вирішення питання про виділення йому житла. Йому пропонувалися різні варіанти, але жоден з них його не влаштовував.

Стосовно пенсіонера порушено справу за частиною 2 статті 105 Кримінального кодексу РФ ("Вбивство двох і більше осіб, скоєне загальнонебезпечним способом"). Відповідно до російського законодавства, чоловікові загрожує довічне ув'язнення, уточнили у відомстві.

Нагадаємо, 13 грудня під час пожежі у воронезькому інтернаті загинули 23 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram