ГоловнаСвіт

У Бельгії заарештовано двох підозрюваних у підготовці терактів під Новий рік

У заарештованих знайшли військову форму і пропагандистські матеріали ІДІЛ.

У Бельгії заарештовано двох підозрюваних у підготовці терактів під Новий рік
Бельгийская полиция (Архив)
Фото: EPA/UPG

У Бельгії заарештовано двох підозрюваних у підготовці збройних нападів у Брюсселі напередодні Нового року.

Про це повідомляє  агентство Рейтер з посиланням на прокуратуру Брюсселя.

За даними агентства, поліція проводила рейди в бельгійській столиці, прилеглих провінціях і в місті Льєж.

Правоохоронці виявили військову форму і пропагандистські матеріали терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД). При цьому ні зброї, ні вибухівки не знайдено. Шістьох людей було вирішено допитати, чотирьох з них згодом відпустили.

У прокуратурі зазначили, що заарештовані не були причетними до терактів у Парижі, скоєних 13 листопада. Тоді три бойовики підірвали себе поруч зі стадіоном "Стад де Франс" у Сен-Дені, де грали футбольні збірні Франції та Німеччини, ще один - на бульварі Вольтер. Крім того, екстремісти влаштували стрілянину в декількох кафе і ресторанах, терористи також захопили заручників у концертному залі "Батаклан", двоє з них активували пояси смертника, одного ліквідувала поліція під час штурму. Загинули 130 осіб.

Після терактів у Парижі в Бельгії підвищили рівень терористичної загрози, в Брюсселі протягом тижня зберігався найвищий. У місті проводили рейди, спрямовані на затримання причетних до організації атак у Парижі, відповідальність за які взяло на себе угруповання ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram