ГоловнаСвіт

Президент невизнаної Південної Осетії заявив про перейменування республіки

У країні йде підготовка до проведення референдуму щодо входження до складу Росії

Президент невизнаної Південної Осетії заявив про перейменування республіки
Фото: obozrevatel.com

Президент невизнаної республіки Південна Осетія Леонід Тібілов заявив, що доручить відповідним службам республіки зайнятися підготовкою питання про перейменування республіки в Республіку Південна Осетія-Аланія.

Про це інформує агентство Інтерфакс.

"Я доручу відповідним службам і зроблю пропозицію парламентаріям розглянути це питання. Є Республіка Північна Осетія-Аланія, пропоную назвати нашу республіку Південна Осетія-Аланія, весь світ повинен знати, що є проблема розділеного народу", - заявив він в понеділок на прес-конференції в Цхінвалі.

Тібілов висловив упевненість, що в майбутньому прийде той історичний момент, коли дві Осетії об'єднаються в Аланію в складі Росії.

Зараз Південна Осетія готується до проведення референдуму щодо входження до складу Росії. Про проведення референдуму президент республіки вперше заявив у жовтні цього року.

Нагадаємо, 7 листопада патрульна поліція України повідомила про намір штрафувати машини з невизнаних держав Південної Осетії і Абхазії через відсутність номерного знаку. У МЗС патрульної поліції повідомили, що Україна не визнала так звані "республіки" незалежними або складовими інших держав, крім Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram