ГоловнаСвіт

У Росії наклав на себе руки 18-річний проукраїнський активіст

Юнак став жертвою цькування з боку однолітків

У Росії наклав на себе руки 18-річний проукраїнський активіст
Влад Колесников/Facebook
Фото: Влад Колесников/Facebook

У місті Жигульовськ Самарської області у Росії вчинив самогубство 18-річний Влад Колесніков, відомий своєю проукраїнською позицією. Про це повідомляє Радіо Свобода.

25 грудня Влад Колесніков прийняв смертельну дозу ліків. У поліції видання повідомили, що врятувати його не вдалося.

Юнак яскраво висловив свою позицію - у червні 2015 року прийшов на заняття у футболці з українським прапором і написом "Повернути Крим!", а також вивісив у Подольську, де він навчався, антивоєнне гасло.

Хлопця відрахували з технікуму і зацікавилися спецслужби: поліцейські приходили і запитували, звідки він взяв футболку. Дід юнака, який є прибічником політики Путіна, відправив онука до батька, в Жигульовськ.

"У військкоматі я сказав, що не хочу служити і не хочу йти воювати проти своїх братів. У мене на телефоні записаний гімн України. І перед заходом я вирішив включити гімн України, бо російську армію я не підтримую взагалі і служити в ній вважаю ганьбою. Ось так включив гімн України і сказав: "Хлопці, я не піду воювати в російську армію", - говорив він раніше в інтерв'ю.

Історія Влада Колеснікова стала широко відома, про нього писали і російські, і західні ЗМІ. Він вів блог і брав участь у ряді опозиційних груп у "Фейсбуці". Однак в Жигульовську Влад не знайшов спільної мови з родичами і скаржився на цькування з боку однолітків.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що 18-річного мешканця Забайкалля засудили до 2,5 року тюремного ув'язнення умовно за розміщення на своїй сторінці в соцмережі "малюнка та підпису до нього, що містять образи щодо росіян".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram