ГоловнаСвіт

Дамаск назвав умови переговорів з опозицією

МЗС Сирії висловило сподівання на формування уряду народної єдності

Дамаск назвав умови переговорів з опозицією
Валид Муаллем
Фото: EPA/UPG

Офіційний Дамаск готовий до переговорів з поміркованою сирійською опозицією.

Про це заявив глава МЗС Сирії Валід Муаллем, передає BBC.

"Сирія готова до участі в міжсирійському діалозі у Женеві без будь-якого іноземного втручання", - заявив Муаллем після зустрічі в Пекіні зі своїм китайським колегою Ваном І.

Він висловив сподівання, що переговори допоможуть сформувати уряд народної єдності. Муаллем зазначив, що до початку зустрічі між різними сирійськими політичними силами Дамаск хотів би отримати список опозиційних груп і переконатися, що "терористи" не будуть брати

в ній участь.

Ван І пояснив, що сирійська влада дотримується трьох принципів: мирного розв'язання кризи, пріоритету волі сирійського народу і обов'язкової посередницької ролі ООН. Представники ООН сподіваються, що переговори відбудуться ближче до кінця січня.

У Сирії з 2011 року триває громадянська війна між супротивниками і прихильниками президента Сирії Башара Асада. Жертвами конфлікту стали понад 250 тис. осіб. Під час конфлікту набуло сили угруповання "Ісламська держава" (ІД), бойовикам якої вдалося встановити контроль над частиною території країни. Також у Сирії активно воює "Джабхат ан-Нусра" - сірійська філія "Аль-Каїди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram