ГоловнаСвіт

В Ізраїлі ультраправі євреї висміяли смерть палестинської дитини

Нетаньяху назвав дії юдеїв-радикалів небезпекою для ізраїльського суспільства

 В Ізраїлі ультраправі євреї висміяли смерть палестинської дитини
Фото: www.ria.ru

В Ізраїлі відео з весілля юдеїв-радикалів, показане телеканалом Channel 10 News, викликало широкий громадський резонанс. Глядачів обурило те, що один з учасників вечірки протикає ножем фотографію загиблого півторарічного палестинського хлопчика Алі Давабші, тоді як інші гості розмахують гвинтівками і пляшками із запальною сумішшю на знак схвалення.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

На появу ролика жорстко відреагував прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. "Ці страхітливі кадри показали справжнє обличчя таких людей, які становлять небезпеку для ізраїльського суспільства і загрожують безпеці всієї країни", - повідомив він.

Наприкінці липня невідомі на Західному березі річки Йордан підпалили будинок, в якому проживав півторарічний Алі Давабші з батьками і братом. Будинок закидали коктейлями Молотова. За словами місцевих жителів, на місці інциденту вони бачили чотирьох чоловіків, які потім зникли в сусідньому єврейському поселенні. Після пожежі в живих залишився тільки чотирирічний брат Алі Давабші - Ахмад, який отримав серйозні опіки.

На Західному березі налічується понад 120 єврейських населених пунктів, у яких живуть понад 300 тис. осіб.

Міжнародна спільнота вважає, що території Східного Єрусалиму і Західного берега річки Йордан окупував Ізраїль, і не визнає легітимним розміщення на них єврейських поселень. У жовтня 2014 року Палестина розробила проект резолюції Радбезу ООН з вимогою припинення окупації.

Окремо, ізраїльські військові у чотирьох окремих інцидентах застрелили чотирьох озброєних палестинців на Західному березі. Під час одного з тихий інцидентів озброєний ножем палестинець поранив двох ізраїльських силовиків, після чого був застрелений. Також одного палестинця вбили під час спроби вбити ізраїльського солдата викруткою, ще одного - після спроби збити на смерть ізраїльського солдата автомобілем. Крім того, одного палестинця вбили і шістьох поранили після того, як убитий у невеликій сутичці відкрив стрілянину по ізраїльських військових.

За даними Рейтер, палестинці вбили 20 ізраїльтян і одного американця з жовтня. Ізраїльські військові або озброєні цивільні особи, у свою чергу, застрелили щонайменше 124 палестинців, 76 з яких ізраїльська влада назвала нападниками. Решту палестинців вбито у сутичках з ізраїльськими солдатами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram