ГоловнаСвіт

Акції ізраїльської авіакомпанії через падіння цін на нафту подорожчали на 343% за рік

Прибуток El Al за третій квартал 2015-го збільшився вдев'ятеро

Акції ізраїльської авіакомпанії через падіння цін на нафту подорожчали на 343% за рік

Падіння цін на нафту марки Brent 2015 року до 11-річного мінімуму і подальше зниження цін на паливо сприяло зростанню вартості акцій ізраїльської авіакомпанії El Al. За цей рік акції авіаперевізника виросли на 343%, що дозволило їй обійти конкурентів на глобальному ринку.

Про це повідомляє агентство РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Наголошують, що, згідно з даними Центрального бюро статистики, що базується в Єрусалимі, кількість жителів Ізраїлю, які подорожують за кордон, за цей рік зросла на 15%, що також позначилося на зростанні акцій компанії.

Позитивно вплинуло і зміцнення шекеля. У листопаді El Al оголосила про зростання прибутку за третій квартал удев'ятеро - до $93 млн. Це максимальний квартальний прибуток компанії з 2004 року. У серпні 2015-го авіаперевізник уперше за сім років виплатив дивіденди акціонерам.

За оцінкою найбільшої в Ізраїлі інвестиційної компанії Psagot Investment House Ltd., вартість акцій El Al у майбутньому може зрости ще на 50%.

"Компанія має перевагу, оскільки є лідером серед ізраїльських авіаперевізників, а ізраїльський ринок росте швидше порівняно зі світовими ринками", - зазначає аналітик тель-авівського агентства Psagot Ноам Пінк.

Окрім того, зміцнення шекеля на тлі зростання нафтових цін дозволяє ізраїльтянам вільніше подорожувати до Європи, що збільшує пасажиропотік і попит на квитки авіакомпанії.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко в середу, 22 грудня, під час свого державного візиту Ізраїль виступив у парламенті країни - Кнесеті.

Як повідомляли раніше, Україна й Ізраїль домовилися підписати договір про зону вільної торгівлі в першій половині 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram