ГоловнаСвіт

СБ позбавив Уганду фінансової допомоги через проблеми з сексуальними домаганнями

На реалізацію реконструкції інфраструктури Уганди виділено $265 млн

СБ позбавив Уганду фінансової допомоги через проблеми з сексуальними домаганнями
Джим Ен Ким
Фото: EPA/UPG

Світовий банк скасував проект реконструкції інфраструктури Уганди вартістю $265 млн.

Як повідомляє агентство Рейтер, приводом для цього став сексуальний скандал, що вибухнув у країні, коли стало відомо про численні порушення закону з боку співробітників місцевої компанії, яка співпрацювала з банком.

Проект, що передбачає, зокрема, будівництво 225 кілометрів доріг у Західній Уганді розпочали ще у 2009 році. Тоді Світовий банк виділив на його реалізацію близько $190 млн. Додаткові вливання в розмірі $75 млн схвалили пізніше у 2011 році.

Однак тепер стало відомо, що співробітників компанії, відповідальної за безпосередню реалізацію проекту, багаторазово викривали в сексуальних домаганнях стосовно своїх колег-жінок. Крім того, робочих компанії підозрюють у розбещенні неповнолітніх.

В офіційному прес-релізі від 21 грудня керівництво Світового банку заявило, що ще у вересні цього року воно отримало звернення із закликом розслідувати численні випадки порушення закону співробітниками компанії з Уганди. При цьому в банку відмовляються уточнювати, про яку саме компанію, відповідальну за реалізацію проекту, йде мова.

"Ми вже бачили численні провали у реалізації проекту. Це неприйнятно. Це наш обов'язок ретельно стежити за всіма інвестиційними проектами, щоб переконатися в тому, що найбідніші і найбільш незахищені верстви населення, задіяні в нашій роботі, перебувають у повній безпеці. Але в Уганді, на жаль, це не так", - заявив глава Світового банку Джим Йонг Кім.

При цьому він визнав, що в події винні як сам банк, так і уряд Уганди, і керівництво місцевої компанії. Кім також підкреслив, що інвестиційний проект закрито в терміновому порядку, незважаючи на те, що розслідування сексуальних злочинів ще не завершено. За словами Кіма, до такого кроку його змусила "серйозна природа цих звинувачень".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram