ГоловнаСвіт

NASA скасувало запуск корабля на Марс

Спроби ліквідувати надходження повітря в ключовий компонент дослідного вантажу виявилися безуспішними

NASA скасувало запуск корабля на Марс
Фото: NASA

Національне аерокосмічне агентство США через технічні проблеми скасувало запуск дослідницького корабля "Інсайт" на Марс, який планували здійснити в березні 2016 року.

Про це інформує ВВС Україна.

Причиною такого рішення стало порушення вакуумної оболонки навколо датчиків одного з головних наукових інструментів апарата - сейсмометра.

"Це рішення прийнято у зв'язку безуспішними спробами ліквідувати надходження повітря в ключовий компонент дослідного вантажу", - зазначили в NASA.

"Інсайт" мав вивчати геологічну структуру поверхні Марса і зміни температури в атмосфері. Планувалося, що після запуску в березні він приземлився б на поверхню Марса у вересні.

Можливість запуску будь-якого космічного апарата на Марс з'являється раз на два роки, тож наступний такий випадок буде 2018 року. NASA поки що не підтверджує цих планів, посилаючись на фінансові обмеження.

Нагадаємо, 15 грудня NASA оголосило відкритий набір астронавтів для майбутніх проектів. Зокрема, триває набір для польоту на Марс.

У вересні американське космічне агентство заявило, що отримало переконливі докази того, що на поверхні Марса є вода. Наявність рідкої води на Марсі свідчить, що планета досі геологічно активна, а також це збільшує шанси існування там найпростіших організмів.

Як повідомляли раніше, голландська некомерційна організація Mars One збирається до 2023 року заснувати колонію на Марсі і зараз час проводить відбір колонізаторів. У лютому обрали 100 осіб, серед яких - один українець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram