ГоловнаСвіт

Панама видала ордер на арешт колишнього президента

Сусід Януковича по рейтингу корупціонерів переховується.

Панама видала ордер на арешт колишнього президента
Рикардо Мартинелли
Фото: panamaforbeginners.com

Верховний суд Панами санкціонував арешт колишнього президента країни Рікардо Мартінеллі, обвинуваченого в розтраті бюджетних коштів та незаконному стеженні за політичними опонентами, повідомляє Бі-бі-сі.

Запит на арешт Мартінеллі подали в середині грудня, після того як він не з'явився на засідання у своїй справі.

Слухання у справі Мартінеллі почалися кілька тижнів тому. Прокуратура стверджує, що колишній президент незаконно наказав своїм помічникам прослуховувати телефони приблизно 150 людей - панамських бізнесменів, журналістів і політиків.

Також Мартінеллі закидають нецільове витрачання бюджетних коштів. Сукупно йому загрожує до 21 року в'язниці. Крім того, проти колишнього президента проводять іще кілька перевірок на предмет скоєння ним корупційних злочинів.

Сам Мартінеллі, який покинув Панаму в січні, називає процес проти себе політичним. Про постанову суду заарештувати його колишній президент написав у своєму "Твіттері", що став жертвою цькування, організованого нинішнім президентом країни Хуаном-Карлосом Варелою. Процес проти себе колишній президент називає "кафкіанським", а звинувачення - "божевільними".

Імовірно, Мартінеллі переховується в Маямі. Влада Панами поки що не робила заяв про те, як має намір вимагати його екстрадиції.

Рікардо Мартінеллі займав посаду президента Панами з 1 липня 2009 року по 1 липня 2014 року.

Мартінеллі посів четверте місце в нещодавньому рейтингу корупційників від Transparency International. Віктор Янукович став у цьому списку третім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram