ГоловнаСвіт

Польська Gazeta Wyborcza закриває корпункт у Москві

Влада відкликала у власкора видання акредитацію для роботи в РФ і наказала протягом 30 днів залишити територію Росії.

Польська Gazeta Wyborcza закриває корпункт у Москві
Gazeta Wyborcza

Польське видання Gazeta Wyborcza, кореспондента якої Вацлава Радзивиновича російська влада недавно позбавила акредитації для роботи в РФ, закриває свій московський корпункт.

Про це Радзивинович сказав агентству "Інтерфакс".

Польський журналіст не зміг назвати точних термінів можливого відновлення роботи корпункту в Москві. "Це під великим питанням, може, пошлемо кореспондента в Пекін", - зазначив Радзивинович.

Радзивинович повідомив, що готується до від'їзду з Росії. "Я вже збираю речі, сподіваюся, що встигну в срок", - сказав він.

У минулу п'ятницю кореспондент Gazeta Wyborcza Радзивинович був викликаний в МЗС РФ. У нього відкликали журналістську акредитацію і наказали протягом 30 днів залишити територію Росії.

Пізніше директор департаменту інформації і друку МЗС Росії Марія Захарова заявила, що висилка польського журналіста з Росії є симетричним заходом у відповідь на позбавлення акредитації та можливості проживання російського журналіста Леоніда Свиридова, який працював у Польщі. У грудні Свиридов повернувся до Росії після того, як влада Польщі спочатку відкликала у нього журналістську акредитацію, а потім позбавила посвідки на проживання.

Нагадаємо, в середині грудня президент Польщі Анджей Дуда в ході візиту в Україну заявив, що Польща не  буде домагатися участі в переговорах щодо Донбасу в рамках Нормандського формату (Німеччина, Росія, Україна і Франція).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram