ГоловнаСвіт

Маккейн розкритикував Керрі за проросійську риторику

Сенатор назвав заочний діалог Трампа з Путіним "шлюбом, укладеним на небесах".

Маккейн розкритикував Керрі за проросійську риторику
Джон Маккейн
Фото: EPA/UPG

Сенатор-республіканець Джон Маккейн висловив невдоволення візитом держсекретаря США Джона Керрі до Москви.

Як повідомляє

The Hill, політик в ефірі телеканалу Fox News розкритикував адміністрацію Білого дому й особисто голову Держдепу за проросійську риторику.

"Це найчудовіші коментарі від держсекретаря Керрі, які я чув у своєму житті: тепер ми не повинні позбуватися Башара Асада, з росіянами все нормально, ми збираємося порозумітися з Володимиром Путіним", - згадав Маккейн висловлювання дипломата.

Окрім того, сенатор критично висловився на адресу адміністрації президента США Барака Обами за поступки Москві під час конфлікту інтересів на міжнародній арені. "Це таке пособництво Путіну, якого я не бачив за жодного іншого президента", - зазначив Маккейн.

Політик також іронічно висловився про заочний діалог між кандидатом у президенти США Дональдом Трампом і Путіним. "Це шлюб, укладений на небесах", - сказав він.

У четвер, 17 грудня, Путін після великої прес-конференції висловив думку, що Трамп є "абсолютним лідером президентської гонки". Американець оцінив це висловлювання як "комплімент від людини, яку поважають не тільки у своїй країні, а й за її межами".

Керрі під час візиту в Москву, що відбувся 15 грудня, зустрівся з Путіним і головою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Після тригодинних переговорів із російським керівництвом держсекретар США заявив, що Вашингтон не проводить політику ізоляції стосовно РФ і не має таких цілей.

Останнім часом Джон Маккейн, який очолює комітет сенату США зі збройних сил, погрожував заборонити використання російських ракетних двигунів для запуску американських ракет Atlas V і критикував Обаму за рішення про зустріч із Путіним на 70-й сесії Генасамблеї ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram