ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Кремлі сподіваються поповнити бюджет Росії з коштів неплатників податків

За прогнозами, дефіцит російського бюджету складе понад 3% ВВП

У Кремлі сподіваються поповнити бюджет Росії з коштів неплатників податків
Архив
Фото: strah-pravda.ru

Резерви підвищення доходів бюджету Росії у разі збереження низьких цін на нафту можуть знайтися через стягнення податків з неплатників.

Про це заявив помічник президента РФ Андрій Бєлоусов, повідомляє ТАСС

За його словами, держава має всі можливості, щоб підвищити ефективність збирання доходів.

Зокрема, серед таких можливостей він зазначив дебіторську заборгованість. Цього року вона зросла на кілька сотень мільярдів рублів. Ці платежі, підкреслив Бєлоусов, треба "збирати, адмініструвати".

Наприкінці жовтня РИА Новости повідомляли, що в Росії на тлі економічних складнощів росте число неплатників боргів за кредитами. Загалом кількість проваджень, пов'язаних із кредитуванням, становить близько 2,5 млн.

15 грудня Володимир Путін підписав закон про федеральний бюджет на 2016 рік. Доходи заплановані на рівні 13,738 трлн рублів ($194,6 млрд), витрати - 16,099 трлн ($228 млрд). Дефіцит становитиме 2,36 трлн рублів ($3,34 млрд або 3% ВВП). До бюджету закладено вартість нафти Urals у $50 за барель.

Остання цифра може виявитися в реальності нижчою (зараз барель Brent, до якої прив'язана ціна на Urals, коштує менш ніж $40), через що російський бюджет недоотримає кошти, а дефіцит збільшиться. При цьому і Путін, і депутати Держдуми допускають перегляд федерального бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram