ГоловнаСвіт

Німецький журнал Cicero назвав Путіна людиною року

На обкладинці січневого номера президента РФ зобразили у стилі Сальвадора Далі

Німецький суспільно-політичний журнал Cicero вирішив обрати президента Росії Володимира Путіна людиною року. Про це редакція повідомила 17 грудня на своїй сторінці в інтернеті, інформує "Німецька хвиля".

Обкладинку нового січневого номера щомісячника прикрашають портрет Путіна, виконаний у стилі великого іспанського сюрреаліста Сальвадора Далі, і заголовок "Гравець. Як Володимир Путін став найважливішою людиною у світі".

Фото: Cicero

У обґрунтуванні рішення редакції Cicero головний редактор видання Крістоф Швенніке (Christoph Schwennicke) пише: "Не можна не визнати, що Путін, поєднуючи безпринципність і спритність, зумів стати ключовою фігурою у світовій політиці. Без Росії ніяк не обійтися - це довели переговори про атомну програму Ірану, це стає очевидним і в сирійській війні, і на віденських переговорах про політичне вирішення сирійського конфлікту. Путіна не обов'язково любити. Але на нього необхідно зважати. Більше, ніж будь-коли".

Журнал Cicero заснував 2004 року німецький видавець і публіцист Вольфрам Веймер. Цей німецький "журнал політичної культури" видається раз на місяць. Видавець задумав проект як німецький аналог The New Yorker і The Atlantic. На сьогодні тираж Cicero становить понад 83 тис. примірників.

Нагадаємо, Путін став персоною 2014 року за версією читачів американського щотижневого журналу Time.

Як повідомляли 14 грудня людиною року за версією Financial Times стала канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram