ГоловнаСвіт

Радбез ООН прийняв резолюцію про боротьбу з фінансуванням терористів

Щодо осіб або організацій, які співпрацюють з "Ісламською державою", діятимуть санкції ООН.

Радбез ООН прийняв резолюцію про боротьбу з фінансуванням терористів
Фото: EPA/UPG

Рада Безпеки ООН в четвер одноголосно прийняла резолюцію, спрямовану на боротьбу з фінансуванням тероризму та запровадження санкції проти терористичної організації "Ісламська держава". Про це повідомляє агентство ІНТЕРФАКС.

На засіданні СБ ООН головував голова Мінфіну США Джейкоб Лью.

Резолюція поширює на "ІД" санкції, які діють вже протягом декількох років відносно терористичного угруповання "Аль-Каїда".

Документ покликаний перекрити зовнішні фінансові потоки, що поставляють засоби терористам з "ІД", зокрема - доходи від контрабанди нафти та продажу історичних цінностей

Згідно з текстом проекту резолюції, що потрапив у ЗМІ, стосовно осіб, груп осіб або організацій, які співпрацюють з "Ісламською державою", діятимуть санкції ООН. Вони припускають, зокрема, заморожування активів, заборону на в'їзд на територію країн-членів ООН і збройне ембарго.

Нагадаємо, 11 грудня відбулося відкрите засідання Радбезу ООН зі ситуації в Україні. Голова МЗС України Павло Клімкін закликав Радбез ООН розгорнути миротворчу місію на Донбасі.

14 грудня Україна закликала країни-члени Організації Об'єднаних Націй вимагати від Росії негайного припинення агресії відносно країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram