ГоловнаСвіт

ЄК відклала на тиждень звіт про готовність України до безвізового режиму

У Євросоюзі поки що не готові надати безвізовий в'їзд для українців

ЄК відклала на тиждень звіт про готовність України до безвізового режиму

Єврокомісія не оприлюднить у вівторок, 15 грудня, звіт про прогрес України у завершенні виконання плану дій з візової лібералізації.

Про це власному кореспонденту Укрінформу в Брюсселі повідомили в дипломатичних колах ЄС.

"На цьому етапі йдеться про можливість оприлюднення такого рішення щонайшвидше в понеділок, 21 грудня", - сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, 15 грудня Європейська комісія повинна була опублікувати доповідь з позитивною оцінкою зусиль, які Україна докладає для отримання безвізового в'їзду. Цей документ стане формальною підставою для згоди країн-членів ЄС на скасування віз. При цьому наголошувалося, що до весни 2016 року Київ повинен продемонструвати успіхи в боротьбі з корупцією.

Якщо рішення про скасування віз набере чинності, громадяни України зможуть вільно їздити в Євросоюз і залишатися там на три місяці що півроку. Скасування віз не передбачає права на роботу в ЄС.

На початку грудня повідомляли, що євродепутати закликали ЄС надати Україні безвізовий режим. Лист на ім'я президента Європейської Ради Дональда Туска, президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера, Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні та профільних європейських комісарів підписав 31 європейський депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram