ГоловнаСвіт

США покладають на Росію відповідальність за удар по сирійських військових

За попередніми даними, удару по табору сирійської армії завдав російський бомбардувальник Ту-22.

США покладають на Росію відповідальність за удар по сирійських військових
Пентагон
Фото: syria.t30p.ru

США упевнені, що авіаудару по табору сирійських військових, у результаті якого 7 грудня загинули троє солдатів сирійської армії, завдали російські літаки.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на джерела в Пентагоні.

За словами одного зі співрозмовників агентства, який говорив на умовах анонімності, усе вказує на те, що удару завдав російський бомбардувальник Ту-22.

При цьому співрозмовники Рейтер категорично відкинули всі звинувачення на адресу очолюваної США міжнародної коаліції.

Бретт Макгерк (Brett McGurk), представник президента США Барака Обами в коаліції, також спростував звинувачення на адресу коаліції, написавши у Twitter: "Звіти про причетність коаліції є хибними".

Полковник Стів Воррен (Steve Warren), прес-секретар очолюваної США коаліції, заявив, що альянс здійснив чотири авіаудари в провінції Дайрі-ез-Заур в неділю, 7 грудня, проте всіх їх було завдано по нафтових свердловинах, захоплених ісламістами.

"Наші удари були приблизно за 55 кілометрів на південний схід від Айяш. Ми не завдавали ударів по будь-яких транспортних засобах чи людях. Немає жодних свідчень того, що сирійські солдати перебували в зоні наших ударів", - наголосив Воррен.

Ще одне джерело агентства, яке спілкувалося на умовах анонімності, відкинуло будь-які припущення про те, що коаліція може завдати удару по сирійських військових.

"Ми не ведемо війну з режимом Асада і не маємо жодних причин цілитися в сирійську армію, - сказав чиновник. - Ми знаємо, що Росія проводила бомбардування далекої дії в Сирії (в неділю)".

При цьому один із співрозмовників агентства зазначив, що Росія завдавала ударів у провінції Дайрі-ез-Заур у неділю.

МЗС Сирії стверджує, що літаки західної коаліції випустили дев'ять ракет по табору сирійських військових. Міністерство заявило, що три бронемашини, чотири військові автомобілі, склад зброї та боєприпасів також були знищені.

Дамаск зажадав від Радбезу ООН відреагувати на дії західної коаліції.

Міжнародна коаліція здійснює авіаудари по цілях "Ісламської держави" (ІД) у Сирії з вересня 2014 року. Місяць перед тим коаліція почала повітряну операцію проти бойовиків ІД в Іраку.

Росія почала військову операцію в Сирії 30 вересня, цього дня було завдано перших російських авіаударів по, як стверджують у Міноборони РФ, позиціях терористів. Водночас Росію неодноразово викривали в неправдивості заяв з приводу цілей авіаударів, яких завдавали по противниках Башара Асада в лавах сирійської опозиції і які спричиняли загибель мирних сирійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram