ГоловнаСвіт

Путін запізнився на Паризьку кліматичну конференцію

Президент Росії не встиг на церемонію фотографування, на яку зібралися лідери 150 країн.

Путін запізнився на Паризьку кліматичну конференцію
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін прибув до Парижа на 21-шу конференцію ООН з питань клімату, запізнившись на церемонію фотографування. На захід зібралися близько 150 світових лідерів, серед яких президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель, лідер КНР Сі Цзіньпін, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, президент України Петро Порошенко.

Конференцію відкрили президент Франції Франсуа Олланд, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і голова МЗС Франції Лоран Фабіус. Після цього пройшла церемонія фотографування.

Зараз почалися промови голів держав і урядів. Путін виступатиме дев'ятим, пише ТАСС. Президент Порошенко також виступить із промовою, її очікують у другій половині дня, після 16:00.

Нагадаємо, що запізнення Путіна на важливі зустрічі вже увійшли у звичку. Він запізнювався на зустріч з британською королевою Єлизаветою II, з канцлером ФРН Ангелою Меркель, з держсекретарем США Джоном Керрі, з Папою Римським Франциском.

Улітку 2012 року перед переговорами з головою України Віктором Януковичем у Севастополі Володимир Путін вирішив відвідати байк-клуб "Нічні вовки", запізнившись у підсумку більш ніж на 3 години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram