ГоловнаСвіт

Reuters повідомило про похорон російського спецпризначенця, який, імовірно, загинув у Сирії

У Росії інформацію про загибель свого військового в Сирії офіційно не підтверджували.

У Сирії, імовірно, загинув російський військовослужбовець Федір Журавльов.

Про це пише агентство Рейтер. Раніше про це повідомили блогери Conflict Intelligence Team

Під час моніторингу соціальних мереж блогери знайшли публікацію, в якій йшлося про загибель військового в Сирії.

Фото: https://vk.com/wall-85828576_13851, скриншот

Блогери поговорили з друзями Журавльова, які підтвердили, що він загинув у Сирії.

Про смерть Журавльова його родину повідомили 19 листопада. У вівторок, 24 листопада, його поховали. На похорон приїхав командир підрозділу, передає Рейтер. Він сказав, що Журавльов загинув під час контртерористичної операції на Північному Кавказі, де вбили 14 ісламських радикалів. Старший брат Журавльова також сказав, що військовий загинув під час операції на території Росії.

Як зазначає Рейтер, інформації про втрати під час цієї операції не було. У Південному військовому окрузі цю інформацію не прокоментували. Міноборони РФ і МЗС РФ не відповіли на запити агентства.

Мати Журавльова розповіла, що син служив у повітряно-десантних військах. Потім друг загиблого уточнив, що Журавльов служив у підрозділах армійської розвідки.

У Росії інформацію про загибель Журавльова в Сирії офіційно не підтверджували.

Наприкінці жовтня команда Conflict Intelligence Team повідомила, що в Сирії загинув російський контрактник Вадим Костенко. У Міноборони підтвердили інформацію і сказали, що військовий наклав на себе руки. Родичі відмовлялися вірити у версію, проте згодом припинили говорити про це. Журналіст "Новой газеты" Євген Тітов дізнався, що в день смерті, 24 жовтня, Костенка відправили охороняти прожектори, а потім він повідомив про напад.

Росія завдає авіаударів по терористичних угрупованнях на території Сирії із 30 вересня. При цьому Росія стверджує, що завдає ударів тільки по позиціях "Ісламської держави", проте за цей час РФ не раз викривали в наданні неправдивої інформації про цілі авіаударів. Раніше цього тижня ЗМІ повідомляли, що російська піхота відбила в сирійських повстанців позицію на заході Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram