ГоловнаСвіт

Африканські геї попросили папу римського про заступництво

Понтифік відвідає Кенію, Уганду і Центрально-Африканську Республіку.

Африканські геї попросили папу римського про заступництво
Папа Римский Франциск (Архив)
Фото: EPA/UPG

Африканські геї напередодні візиту папи римського Франциска звернулися до нього з проханням про заступництво.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як заявили гей-активісти Уганди, вони сподіваються, що Франциск "хоча б пояснить людям, що нетрадиційна орієнтація - це не прокляття". На думку директора неурядової організації "Сексуальні меншини Уганди" Френка Мугіші, "якщо Папа буде проповідувати про права геїв, угандійці не слухатимуть; але якщо він буде говорити про права, терпимість і рівність, Уганда вислухає його".

За словами прес-секретаря уряду Уганди Шабана Бантарізи, влада країни "сподівається, що слова Папи не суперечитимуть корінним переконанням угандійців".

Візит папи Франциска почнеться 25 листопада. Понтифік планує відвідати Кенію, Уганду і Центрально-Африканську Республіку. Про що він має намір говорити в проповідях, поки що невідомо. Вважають, що Франциск більш терпимо ставиться до сексуальних меншин, ніж його попередники, хоча понтифік неодноразово підтверджував, що Католицька церква не має наміру змінювати ставлення до гомосексуалізму: на думку Ватикану, сам факт нетрадиційної орієнтації не є гріхом, на відміну від гомосексуальних статевих актів.

Більшість африканських країн негативно ставляться до одностатевих шлюбів: гомосексуалізм законодавчо заборонено в 54 державах. Єдиною країною Чорного континенту, де дозволено одностатеві шлюби, є ПАР. У Кенії й Уганді гомосексуалізм також теоретично переслідується за законом, але на практиці поліція воліє заплющувати очі на наявність геїв. Ба більше, в Кенії зараз проживають близько 500 угандійських гомосексуалістів, які втекли від переслідувань на батьківщині.

Нагадаємо, раніше в листопаді повідомляли, що папа римський Франциск приїде в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram