ГоловнаСвіт

Грудневий звіт Єврокомісії щодо безвізового режиму буде фінальним

Брюссель готовий визнати виконання Україною плану візової лібералізації.

Грудневий звіт Єврокомісії щодо безвізового режиму буде фінальним
Фото: EPA/UPG

Звіт Європейської комісії про виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму з Європейським Cоюзом, який заплановано опублікувати до 15 грудня, буде остаточним.

Про це повідомив єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Йоханнес Хан на Форумі громадянського суспільства країн Східного партнерства.

"До Різдва, десь 15 грудня, очікується публікація звіту, і нам буде потрібно фактично місяць на остаточне вирішення цих питань. Однак на підставі поточної роботи ми розуміємо, що говоримо про остаточну версію звіту", - цитує Хана "Інтерфакс-Україна".

Так Хан підтвердив надію України на позитивне рішення ЄС про візову лібералізацію, що істотно зміцніла після того, як Верховна Рада успішно проголосувала за так званий "безвізовий пакет" законопроектів.

Нагадаємо, 24 листопада ЄС оцінить поступ України в питанні безвізового режиму. Євросоюз мав зробити це 10 листопада, але до того часу Верховна Рада не змогла прийняти закони з безвізового пакету, і ЄС вирішив затвердити оцінку виконання Україною плану дій пізніше.

10 і 12 листопада український парламент ухвалив майже всі закони з безвізового пакету, в тому числі скандальну поправку, яка забороняє дискримінацію секс-меншин у трудових відносинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram