ГоловнаСвіт

Президент Італії пообіцяв не допустити, щоб про Україну забули на тлі Сирії

Маттарелла підтвердив готовність до продовження санкцій проти РФ

Президент Італії пообіцяв не допустити, щоб про Україну забули на тлі Сирії
Петр Порошенко и Серджио Маттарелла
Фото: president.gov.ua

Президент Італії Серджіо Маттарелла пообіцяв не допустити, щоб у результаті подій навколо Сирії українське питання втратило свою актуальність. Про це він сказав президенту України Петру Порошенку, який перебуває на Апеннінах з робочим візитом, повідомляє прес-служба глави Українскої держави.

Маттарелла підтвердив незмінність позиції італійської сторони про необхідність продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

У свою чергу Порошенко висловив подяку за ратифікацію італійським парламентом Угоди про асоціацію України з ЄС, назвавши цей документ для України доленосним. Президент відзначив важливість для України подальшої підтримки з боку Італії в реалізації проєвропейської програми реформ, імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, а також лібералізації візового режиму для українських громадян.

Нагадаємо, що з кінця вересня у війну з Сирією вплуталася Російська Федерація. Через місяць після цього терористи ІДІЛ підірвали в небі російський літак, унаслідок чого загинули 224 людини, у тому числі 4 українці.

Президент Росії Володимир Путін наказав посилити бомбардування терористів у Сирії, щоби помститися за катастрофу лайнера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram